keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Luukku 16: Mennyttä ja tulevaa

Iltaa. Jouluaatto ja sitä myötä myös jouluextran julkaisu lähestyy. Itseasiassa se on jo ensi viikolla! Olenkin jo jakanut tässä kalenterissa parikin kurkistusta tulevaan extraan, ja voi olla, että tämän postauksen lisäksi jaan vielä yhden. Ennen tämän vuoden extraan pureutumista palataan kuitenkin hetkeksi menneisiin vuosiin. Vuosilukuja klikkaamalla pääsee ko. vuoden extran pariin, mikäli mielii päästä lukemaan näitä extroja enemmänkin kuin pienen esittelyn verran.

Tämä tarina näki päivänvalonsa marraskuun loppupuolella vuonna 2017. Tarinassa oltiin siis vielä hyvin alussa joulun tullessa. Itseasiassa, nyt kun tarkistin, niin osia oli julkaistu prologin lisäksi vain kaksi kappaletta. Hahmoihin tai oikein mihinkään ei siis oltu enemmälti perehdytty. Varmasti osittain siitä johtuen myös jouluextra oli hyvin simppeli. Se sisälsi kuvia Jaden ja Donnan joulunvietosta. Joskus yksinkertainen on kuitenkin kaunista, ja mielestäni tekstittömyydestä huolimatta tässä extrassa on hyvin lämmin ja jouluinen tunnelma.

Vuoden 2018 joulun tullessa tarinassa elettiin juuri sitä aikaa, kun Daniel ja Owen olivat juuri saaneet ainoan lapsensa. Extrassa nähtiinkin heidän ensimmäinen joulunsa perheenä. Vaikka pidänkin omalla tavallaan kaikista julkaisemistani extroista, niin pakko myöntää, että jos olisi pakko valita vain yksi suosikki, niin se olisi todennäköisesti tämä.

Aikaisemmista vuosista poiketen joulun 2019 extra oli hieman surullisempi ja haikeampi. Andrein vaimo ja Dylanin äiti Naomi oli kuollut, ja vaikka aikaa oli jo kulunut, niin joinakin päivinä menetys sattuu hieman enemmän kuin toisina. Joulu on yksi tällainen ajankohta, ja tätä asiaa Andrei avasi edesmenneelle vaimolleen kirjoittamassaan kirjeessä.

2020
Luonnollisestikaan en voi kertoa kovin paljoa, etten spoilaa ainakaan liikaa. Vähän voin kuitenkin kertoa, että lukijat tietävät hieman mitä odottaa. Kun kyselin taannoin extratoiveita, niin eräs lukija esitti toiveen, että voisin kertoa jotain Jamesin menneisyydestä. Jamesin lapsuudesta ja nuoruudesta onkin jo kerrottu tässä tarinassa jonkin verran, mutta ajanjakso Jasperin kuoleman ja Rosen tapaamisen välillä on oikeastaan lähes täysin hämärän peitossa. Sitä päästään nyt vihdoin avaamaan tässä jouluextrassa. Enempää sisällöstä en kuitenkaan tällä erää paljasta. Sen voin kuitenkin mainita (kuten olen tainnut mainita jo aikaisemminkin), että extra tulee olemaan kolmiosainen. Periaatteessa voisin julkaista koko jutun yhtenäisenä, mutta siitä tulisi sen verran pitkä, että koin paremmaksi ratkaisuksi jakaa extran kolmeen osaan. Suunnitelmissa olisi, että ensimmäinen osa tulisi ulos jouluaattona, toinen joulupäivänä ja kolmas sitten tapaninpäivänä. Sanon tämän vielä erikseen sitten julkaistaessa, mutta lukijat saavat halutessaan kommentoida jokaista osaa erikseen tai koko juttua yhtenäisesti, ihan miten itsestä hyvältä tuntuu. Pakko ei ole toki kommentoida ollenkaan.

Sellaista. Ennen varsinaista jouluextraa on kuitenkin luvassa vielä kolme luukkua ja se osa, joten palataan niiden merkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti